Ratio Aureum

 

 

Ratio Auream

 

 

 

 

 

 

Stereo +

…Lydbildet er digert i både dybde og bredde, og ultrapresist. Klangmessig er de utrolig godt balanserte.
Nådeløst avslørende høyttalere som kan gi musikalske og lydmessigeopp levelser man knapt skulle tro var mulig fra så små høyttalere. Disse fortjener gnistrende elektronikk og ditto innspillinger. Da er de rett og slett helt fenomenale.

Tore etter lyttebesøk

…Som eier av Respons Magna Musicum hadde jeg ikke store forventninger til lyden i Ratio Auream som de heter når jeg så hvor små de er, men alle forhåndsantagelser basert på utseende ble gjort kraftig til skamme!
Det er ingen “imponatoreffekter” som fremheves hverken lydmessig eller utseendemessig, men de spiller utrolig homogent og naturtro fra bunn til topp, og at det er mulig med så dyp og detaljert bass fra en så liten høyttaler med 5,5″ basselement er direkte naturstridig. Diskanten er ivaretatt av samme fantastiske beryllium element som i Magna Musicum og er et av det beste som finnes etter min mening. Summen av alt er at disse spiller stort, lyttevennlig og “naturlig” på alt av stemmer og instrumenter, og de spiller mer enn “høyt nok” til kritisk lytting.
Jeg er utrolig fornøyd med og imponert av lyden i Respons Magna Musicum, men må innrømme at det nok er Ratio Auream hvor det umulige har blitt mulig som er Reidar Persson’s masterpice!

Johan etter prøvelytting

…Har selv Respons grand, som er oppgradert tilsvarende Magna Musicum. Må bare bøye meg i hatten… Disse små Ratio Auream spiller helt forrykende, og låter subjektivt bedre på alt unntatt i dypbassen, når jeg sammenligner med Magna Musicum både hjemme og de som Terje Andervik har hatt på demorommet. Fantastisk oppløsning,dynamikk, rom, separasjon mellom instrumenter osv. Ekstremt gode!

 

 

 

Beskrivelse

Reidars Persson sin nye toveis høyttaler er nå ferdigutviklet. Den har fått navnet Ratio Auream, som betyr “det gylne snittet” som den er designet etter.

Høyttaleren er makset ut kvalitetsmessig med dobbelt kabinett med dempesjikt mellom og ekte valnøtt finish, nitidig innvendig demping av kabinett, internkabling med teflonisolasjon og 99,9999 solidcore ofc kobber, Cardas rhodium terminaler, Scan Speak beryllium diskant, 24dB delefilter med kvalitetskondensatorer av tinnfolie i diskanten m.m.

Men viktigst er at Reidar Persson har brukt sin know how fra 45 år som høyttalerdesigner og flere måneder til å prøve ut elementer, fintune delefrekvenser og kurver til det kjedsommelig for å oppnå jevnest mulig frekvensgang og spredning horisontalt og vertikalt. Resultatet?
Hans egen kommentar etter at Ratio Auream var ferdigstilt, “jag kunde lyssna på dessa resten av mitt liv”.
Resultatet er bedre enn han hadde forventet, og overgår det han selv trodde var mulig innenfor disse rammene.

Ratio Auream veier 8kg pr stk, de har målene b, d, h – 19, 21, 32 cm

 

 

 

 

 

Stativer

 

 

 

 

 

 

Vi anbefaler og leverer om ønskelig Solid Steel SS6 stativer til Ratio Auream.
Stativene har perfekt høyde og fungerer veldig bra lydmessig med Ratio Auream. Stativene har en åpen konstruksjon som gir liten akustisk påvirkning, og bidrar til å beholde fordelen med en liten høyttaler.
Vi leverer de med en spesial toppplate med 190mm bredde som er den eksakt samme bredden som høyttaleren.
Prisen for stativene er 5750,-

 

 

Respons testet og info

 

Ratio Auream
Pris kr. 59000,-

DIN LYD ER VIKTIG FOR OSS